De siste 7 årene har Lorentzen vært administrende direktør Akva group Land Based Norway AS.

- Dette har jeg sett fram til. Planene til Aquaculture Innovation AS er svært spennende, og jeg har et sterkt ønske om å kunne være med på å bygge opp en ny virksomhet og bidra til å skape arbeidsplasser, vekst og utvikling i regionen, uttaler Sten Roald Lorentzen i en pressemelding i forbindelse med lederskiftet i landbasertselskapet med base i Toft i Nordland.

Hovedoppgaven hans framover blir å få på plass alle tillatelser, fortsette detaljplanleggingen og bygge opp organisasjonen som skal realisere planene. I tillegg videreutvikle samarbeidet med Bulandet Miljøfisk AS hvor et felles pilotanlegg er under ferdigstilling.

Aquaculture Innovation AS sin satsing på landbasert oppdrett av laks skjer gjennom det heleide datterselskapet Helgeland Miljøfisk AS som har søkt om tillatelse til å etablere et gjennomstrømningsanlegg med en kapasitet på 26.000 MTB på Toft utenfor Brønnøysund.

Aquaculture Innovation AS de siste 10 årene drevet forskning og utvikling av lukkede og delvis lukkede oppdrettsanlegg, samt også storskala forsøk med torskeoppdrett. Denne aktiviteten skal videreføres og videreutvikles gjennom datterselskapene Eco Fjord Farming AS og Codfarm AS med Rolf Nordmo som daglig leder, går det fram av meldingen. Nordmo, som har vært administrende direktør Aquaculture Innovation AS de siste 4 årene vil også bistå konsernet med sin kompetanse innen fiskehelse og fiskevelferd.