- Visningssenteret er med på å sette Gildeskål kommune på kartet i havbruksnæringen, uttaler ordfører i kommunen, Bjørn Magne Pedersen (H), i en pressemelding.

Dagens arrangement hadde en takhøyde på 50 personer, hvor det ble mat til alle som kom. Rundt 30 barn fra SFO på Inndyr Skole var også invitert, i tillegg til flere lokale samarbeidspartnere går det fram av meldingen.

- Vi har brukt perioden med lite aktivitet til å pusse opp og bygge ut. Når samfunnet nå åpner seg mer, så ønsker vi å være åpen for alle som ønsker å lære mer om laks og havbruk. Vi tar ofte folk med ut på RIB-turer til sjøanlegg i området, og vi gleder oss til at vi kan ta imot flere besøkende, uttaler daglig leder ved Salmon Center Gildeskål, Randi Busch Bøkestad, i pressemeldingen.

Gildeskål Kommune er stor når det kommer til havbruk. I tillegg til å huse et titalls selskap innen oppdrett og videreforedling av laks, så har kommunen egen akvakultur-linje gjennom Meløy Videregående, lokalisert drøye 50 meter fra det nye visningssenteret.

Utbyggingen av det nye visningssenteret tok 6 måneder, og hadde en prislapp på rundt 4 millioner kroner opplyses det i meldingen.

Gildeskål Forskningsstasjon AS (Gifas) driver visningskonsesjonen til Salmon Center Gildeskål, og har hovedkontor på Sund utenfor Inndyr.