Aktørene i Global Aquaculture Tech Hub (GATH) arrangerer ifra 6. til 8. september en tre dagers teknologikonferanse for havbruksnæringen i Ålesund, med mål om å bidra til å løse felles utfordringer knyttet til akvakulturnæringen, skriver GATH i en pressemelding.

– Denne konferansen skal bidra til å sette regionen på kartet. Verden skal få oppleve at Sunnmøre er den plassen du kommer til for å se og diskutere teknologi, og hvordan denne kan bidra til økt innovasjon og verdiskaping i havbruksnæringen, sier Harald Tom Nesvik i Sølvtrans i pressemeldingen.

Global Aquaculture Tech Hub
  • Sentrale aktører i havbruksnæringen har gått sammen og etablert Global Acuaculture Tech Hub (GATH).
  • Målet med huben er å styrke samarbeidet og øke innovasjonstakten for å fortsette å være globalt ledende innen akvakulturteknologi.
  • Økt eksport og verdiskaping er en klar målsetning.
  • Medlemsbedriftene er: Sølvtrans, Salmon Evolution, MMC First Process, Møreforsking, Patogen, Norconsult, Cflow, Normex, Optimar, Atlantic Sapphire, Hofseth Aqua, Atea, Artec Aqua, Hyperthermics, Rostein og Mørenot.

Lokale og internasjonale foredragsholdere

GATH-samarbeidet skal bidra til å finne løsninger på de utfordringene som havbruksnæringen står overfor.

– Vi må tørre å sette utfordringene på dagsordenen for å kunne finne frem til de beste løsningene. Vi vet at sunn mat som produseres på en bærekraftig måte gir lønnsomme bedrifter og flere arbeidsplasser. For å lykkes med dette trenger vi nye og innovative løsninger som kan utvikles til det beste for fremtidens matproduksjon, sier Ove Gjelstenli i Patogen i pressemeldingen.

På konferansen blir temaene teknologi, lederskap, næring, samfunn, bærekraft og trender innen havbruk tatt opp.

– Vi skal fremover presentere både nasjonale og internasjonale foredragsholdere til konferansen. Vi lover en god miks av inspirasjon, interaksjon, provokasjon og fag som til sammen skal bidra til et kompetanseløft for næringen og regionen, sier Per Helge Devold i MMC First Process i pressemeldingen.

I tillegg til foredragene, skal også deltakerne på konferansen få mulighet til å besøke ledende bedrifter innen havbruksnæringen.