Salmar hadde en operasjonell inntjening på 890 millioner kroner før renter og skatt i fjerde kvartal 2021, opp fra 748 millioner i forrige kvartal, skriver selskapet i en børsmelding. Selskapet slaktet totalt 56 400 tonn, som tilsvarer en operasjonell inntjening på 15,78 kroner per kilo før renter og skatt. Tallene for Norge viste 853 millioner kroner og 16,36 kroner per kilo.

– Teamet vårt har levert imponerende resultater på mange viktige områder, dette har resultert i rekordhøyt slaktevolum i fjerde kvartal og i året som helhet som følge av svært god utnyttelse av den økte produksjonskapasiteten. Resultatene i fjerde kvartal er svekket av høyere kost knyttet til håndtering av biologiske utfordringer og svak prisoppnåelse. Dette viser at det fremdeles er rom for forbedringer langs hele verdikjeden, sier SalMars konsernsjef Gustav Witzøe i meldingen.

– Planlegger betydelige investeringer

I 2022 forventer Salmar økte slaktevolumer i alle regioner, hvor man forventer 175 000 tonn i Norge, 16 000 tonn på Island og 46 000 tonn i Skottland. Salmar er optimistisk med tanke på fremtiden, og styret innstiller på 20 kroner per aksje i utbytte for 2021, skriver selskapet i børsmeldingen.

Salmar har som ambisjon å være ledende både innenfor det tradisjonelle kystnære havbruket, så vel som i oppdrett i mer eksponerte områder både innaskjærs og i åpent hav.

– Vi planlegger betydelige investeringer i 2022 for ytterligere å styrke vår plattform for bærekraftig vekst. Vi forventer å investere 2,1 milliarder kroner i vår verdikjede fordelt på alle våre regioner og segmenter i 2022, hvor hoveddelen er investeringer som vil gi oss økt kapasitet og fleksibilitet til videre volumvekst, sier Witzøe.

14 februar 2022 annonserte Salmar at de skal fremsette et frivillig tilbud om å kjøpe alle utestående aksjer i NTS ASA. Tilbudet verdsetter NTS sin egenkapital til om lag 15.1 milliarder kroner, eller 120 kroner per aksje. Mer enn 50 prosent av NTS sine aksjonærer har avgitt forhåndsaksepter til tilbudet, skriver selskapet i meldingen.

Vederlaget for tilbudet vil være en kombinasjon av kontantvederlag og aksjer, og Salmar vil kalle inn til en ekstraordinær generalforsamling for å blant annet vedta kapitalforhøyelsen knyttet til utstedelse av vederlagsaksjer for oppgjør av tilbudet.

Intrafish følger kvartalspresentasjonen til Salmar senere i dag.