En arbeidsgruppe, ledet av tidligere politidirektør Ingelin Killengreen, fikk i fjor vår i oppdrag å vurdere hvordan Fiskeridirektoratet bør organisere seg for fremtiden. Arbeidet resulterte i en rapport og en anbefaling om å gjøre endringer i direktoratet – endringer Fiskeribladet tidligere har omtalt.

I en pressemelding tirsdag opplyser Fiskeridirektoratet at det er besluttet at direktoratet skal organiseres «etter funksjoner» – dette var også det utredningsgruppen anbefalte.

En funksjonsorganisering betyr at direktoratet ikke lenger vil ha et hovedkontor og fem regioner.

– Vi skal ha to store landsdekkende divisjoner som skal løse forvaltningsoppgaver og kontroll- og tilsynsoppgaver, sier fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen i en uttalelse. Han legger til:

– Jeg har valgt den organiseringen som gjør at direktoratet kan løse sine oppgaver på best mulig måte.

Rører ikke kontorene

I dag har Fiskeridirektoratet kontorer på 20 steder langs hele norskekysten. Ingen av disse skal legges ned eller flyttes, opplyser direktoratet i meldingen.

– Avgjørelsen om at det ikke skal legges ned eller opprettes nye kontor, eller at ansatte skal måtte fysisk flytte, står fast, sier Bakke-Jensen.

Det nye organisasjonskartet skal forhandles med arbeidstagerorganisasjonene. Bakke-Jensen skal møte organisasjonene denne uken.

Etter forhandlinger, sendes forslaget til Nærings- og fiskeridepartementet for videre godkjenning.

Omorganiseringen skal gjennomføres i 2022.

– Tidsplanen og detaljene rundt den videre omorganiseringen er nå i ferd med å konkretiseres, og jeg ønsker at vi skal få på plass ny organisering i løpet av året, avslutter han.