Gigante Salmon har god fremdrift på prosjektet i Rødøy, og forventer fortsatt første utsett av smolt høsten 2023, skriver selskapet i en pressemelding.

I 2021 leverte selskapet et overskudd på 2,7 millioner kroner, og selskapet har en egenkapitalandel på 94 prosent.

– Utbyggingen går som planlagt, og det økonomiske er også i tråd med budsjettet, uttaler finansdirektør Rune Johansen i Gigante Salmon AS i pressemeldingen.

Gigante Salmons to sentrale milepæler i 2021 var børsnoteringen på Euronext Growth Oslo den 5. juli, og byggestarten for anlegget i Rødøy den 1. september.

– Emisjonen på 222 millioner kroner i forbindelse med noteringen på Euronext Growth og langsiktig låneavtale med Sparebank 1 Nord-Norge finansierer både utbyggingen av anlegget og driftsfasen, uttaler Johansen.

Flere ansettelser

Høsten 2023 settes 1,1 millioner smolt i anlegget i Rødøy, en tredjedel av kapasiteten anlegget bygges for. I 2025 tas hele kapasiteten i bruk, med utsett på 3,3 millioner smolt. Produksjonskostnaden på første generasjon er estimert til 38 kroner per kilo, mens den ved full produksjon er estimert til 31 kroner per kilo.

Det er inngått flere sentrale avtaler for selskapet i 2021: avtale om kjøp av smolt hos Grytåga Settefisk AS, slakteavtale med Salten N950, administrasjonsavtale med Salten Aqua AS og FoU-avtale med Gildeskål Forskningsstasjon AS.

Administrerende direktør Helge E. W. Albertsen, finansdirektør Rune Johansen og kommunikasjonsdirektør Linda Storholm ble ansatt i selskapet i 2021.

Hittil i 2022 er det ansatt flere nøkkelpersoner, blant annet kvalitetsleder og teknisk leder, skriver Gigante Salmon i pressemeldingen.