Tre ganger har lakseselskapet NTS avholdt ekstraordinær generalforsamling hver fjerde fredag. På grunn av påsken blir nå helgerutinene i Rørvik justert – den fjerde ekstraordinære generalforsamlingen på fire måneder skal nemlig avholdes tirsdag 19. april.

Det skjer i selskapets lokaler i Innovarena, i Fjordgata 8 i Rørvik klokken 10:00.

NTS ASA
  • Et børsnotert holdingselskap med hovedkontor i Rørvik
  • Konsernet driver med lakseoppdrett (Salmonor), servicebåter og brønnbåter (gjennom 72%-eide Frøy). NTS er hovedeier i Norway Royal Salmon (NRS), som igjen er hovedeier i islandske Arctic Fish
  • Helge Gåsø og hans familie er hovedeier i NTS med 37 prosent av aksjene
  • Salmar har sikret seg forhåndsaksept på over 50 prosent av aksjene i et bud som priser NTS til rundt 15,1 milliarder kroner

Det er tidligere styreleder Odd Reidar Øie og hans to voksne barn som har krevd generalforsamlingen, hvor det igjen er styrevalg som står på agendaen.

Venter på avgjørelse

Øie har tidligere forklart at han igjen har krevd ekstraordinær generalforsamling med at de venter på en avgjørelse fra Oslo Børs. Denne avgjørelsen går på hvorvidt grupperingen med Rørvik-tilknyttede investorer skal anses som en juridisk gruppe eller ikke ved et aksjekjøp gjort i februar.

Den omdiskuterte transaksjonen gjelder 1,23 millioner aksjer som Halle Ragnar Sivertsen kjøpte fra Alfred Berg Kapitalforvaltning. Ved å kjøpe disse aksjene, sørget han for at Rørvik-grupperingen igjen fikk over 50 prosent av aksjene i NTS.

Øie og tidligere styremedlem Hans Martin Storø mener at Sivertsen, ved å kjøpe de aksjene, havnet i budplikt på hele NTS, noe grupperingen har avvist.

Oslo Børs har sagt at de vil komme med en avgjørelse i denne saken før akseptfristen i Salmar-budet utløper.