– Da er kveldens 17. mai feiring over her i Seoul, forteller Johan Kvalheim til Intrafish.

Han er Sjømatrådet sin sjømatutsending til Japan og Sør-Korea. Samtidig som nasjonaldagsfeiringen er over er også Norwegian Seafood Seminar 2020 avsluttet. Der deltok nærmere 90 deltakere fra næringen i Sør-Korea og Norge. Seminaret ble arrangert rett i forkant av den syttende utgaven av Seoul International Seafood Show, som starter 18. mai.

Foran E-Mart i Seoul. Fra venstre: Eirik Nikolaisen fra Nordlaks, Mia Sætre Bernhardsen fra Sjømatrådet, Jørn-Åge Stikholmen fra Nordlaks, Johan Kvalheim fra Sjømatrådet, Sigurd Voktor Pedersen fra Nordlaks, Tor Steinsbu fra Nordlaks, Christer Lamberg fra Coast og Kristina Suphellen fra Coast. Foto: Privat

– Messen er en av de viktigste sjømatmessene i Korea og i år ventes nærmere 200 utstillere, opplyser Kvalheim.

Der stiller Norges Sjømatråd med en felles stand der både Nordlaks og Sekkingstad er med som utstillere. Også Coast Seafood er til stede på messen.

– I forkant av dagens seminar gjennomførte vi en butikkrunde der vi besøkte både E-mart og Lotte Mart. Butikkrunden var nyttig og lærerik for representantene fra de tre eksportselskapene, forteller Kvalheim.

Inne på E-Mart. Eirik Nikolaisen og Jørn-Åge Stikholmen i samtale med Seyoon Kim i BJ International. Foto: Privat

I tillegg til Sjømatrådets seminar inviterte den norske ambassaden i Seoul til en stor mottakelse for alle sine kontakter for å markere 17. mai. Der deltok både koreanske ministre og viseministre.