Den islandske lakseoppdretteren Arnarlax har signert en intensjonsavtale med lokale myndigheter om å bygge et høyteknologisk foredlingsanlegg i Vestfjordene med kapasitet på 80.000 tonn. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Salmar eier 51 prosent av Icelandic Salmon som er det norske morselskapet til Arnarlax.

Arnarlax har til hensikt å bygge det nye anlegget på Vatnseyri i Patreksfjordur, og anlegget vil sysselsette rundt 100 personer.

Det er ikke satt noen startdato for byggingen enda. Selskapet holder på å utarbeide avtaler og det skal lages ny reguleringsplan for området. Det forberedes også flytting av eksisterende virksomhet og det skal bygges ytterligere infrastruktur i området. Arnarlax undersøker også hvordan selskapets nåværende bygg i Bildudalur skal brukes av lokalsamfunnet og selskapet i størst mulig grad for videre utvikling.

– Jeg er veldig fornøyd med denne avtalen med Vesturbyggd, sier Bjørn Hembre, administrerende direktør i Arnarlax.

– Satsingen vil også styrke næringens konkurransekraft og havbrukets posisjon i Vestfjordene fremover, la han til.

Resultathopp i første kvartal

I løpet av første kvartal 2022 rapporterte Icelandic Salmon en driftsinntekt på 37,1 millioner euro, som tilsvarer 384 millioner norske kroner. Det er en økning på 114 prosent fra samme periode for ett år siden.

Operasjonelt resultat før renter og skatter (EBIT) var på 9,5 millioner euro, cirka 93 millioner kroner. Det er opp fra 4,1 millioner kroner i samme kvartal i 2021, noe som resulterte i en EBIT/kg på 29,12 kroner, opp fra 1,55 kroner i samme periode året før.

Selskapet opplyser at de gode resultatene skyldtes de høye prisene på laks kombinert med høyere slaktevolum som økte med 34 prosent opp til 3.400 tonn.