I en pressemelding onsdag melder Salmon Group, som er et nettverk bestående av små og mellomstore havbruksselskaper, at det valgte nytt styre 24. mai.

Tom Jarle Bjørkly fra Mortenlaks er gjenvalgt som styreleder, og Marte S. Hatlevik fra Osland Havbruk er valgt som nestleder. Anne Marte Tombre fra Tombre Fiskeanlegg og Erlend Vassbotten fra Steinvik Fiskefarm er nye styremedlemmer. Line Ellingsen fra Ellingsen Seafood var ikke på valg.

– Valgkomiteen har vært ledet av Erik Fylkesnes fra Fylkesnes Fisk, og har som vanlig lagt vekt på å få til en god balanse mellom kompetanse, landsdeler, størrelse på selskap, kjønn og alder. Det nye styret har et godt mangfold og er en motivert gruppe som ser frem til å være med på å løfte Salmon Group videre opp og frem, skriver nettverket i en pressemelding.

Svein Arve Forland fra Telavåg Fiskeoppdrett er valgt inn til første vara. I nettverket stiller første vara på alle styremøtene. Anna Martha Heidal fra Femanger Laks er valgt inn som andre vara.

Salmon Group har administrasjonen sin i Bergen, og hovedformålet med nettverket er å sikre aksjonærene best mulig drifts- og rammevilkår, eksempelvis i form av innkjøpsavtaler der aksjonærene oppnår stordriftsfordeler. I pressemeldingen skriver Salmon Group at selskapene som er medlem totalt omsatte for over 10,6 milliarder i fjor.