– Vi har gleden av å informere om at Aina Valland er ansatt som Head of Public Affairs i Lerøy Seafood Group ASA. Hun skal lede arbeidet med å bygge opp en ny avdeling for ekstern kommunikasjon, samfunns- og myndighetskontakt, opplyser Lerøy Seafood Group i en pressemelding mandag.

21 år i Sjømat Norge

Hun kommer fra stillingen som direktør for samfunnskontakt i Sjømat Norge. Hun har hatt ulike roller i Sjømat Norge i 21 år og er utdannet sivilingeniør innen miljø og ressursteknikk fra NTNU i Trondheim. Hun har også tidligere jobbet innen miljørådgivning og sertifisering.

Lerøy Seafood Group-sjef Henning Beltestad, avbildet i etterkant av selskapets fremlegging av halvårstall forrige uke. Foto: Robert Nedrejord

– Vi er veldig fornøyd med å få en så kompetent og dyktig ressurs med lang erfaring med på utviklingen av fremtidens Lerøy, uttaler Henning Beltestad, konsernsjef i Lerøy Seafood Group.

Valland tiltrer stillingen 15 oktober. Hun opplyser til Intrafish at jobben, der en ny avdeling etableres, var for spennende til å si nei til.

– I sommer hadde jeg en luksussituasjon der jeg enten kunne fortsette i en spennende jobb i Sjømat Norge, med mange oppgaver og masse dyktige og trivelige kollegaer, eller å prøve noe nytt sammen med andre dyktige personer, sier hun.

Kontorsted blir Trondheim, opplyser hun.

– Jeg tror jeg får brukt mye av kompetansen min i den nye stillingen. Sjømatselskapene har behov for å jobbe mer målrettet. Jeg har jobbet lenge i Sjømat Norge, og har hatt fire ulike roller. Alle var nyopprettet da jeg startet, og jeg har fått vært med og formet dem selv. Nå får jeg muligheten til det igjen, sier hun.

Administrerende direktør Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge. Foto: Pressefoto

– Har gjort en veldig god jobb

Administrerende direktør i Sjømat Norge, Geir Ove Ystmark, uttaler at han synes det er bra at deres ansatte er attraktive for bedriftene.

– Det at våre ansatte er attraktive for bedriftene er bra. Aina har gjort en veldig god jobb på vegne av hele industrien. Jeg er sikker på at hun vil løfte Lerøys arbeid og synlighet fremover. Vi i Sjømat Norge ser frem til et tett og godt samarbeid med henne i en ny rolle, sier adm. direktør i Sjømat Norge Geir Ove Ystmark.