The Kingfish Company i Nederland fikk et driftsresultat på -3,4 millioner euro i første halvår 2022, sammenlignet med -3,6 millioner euro i samme periode året før.

Det fremgår av selskapets halvårsrapport fredag.

Omsetningen ble 8,4 millioner euro i første halvår (3,8), mens resultat før skatt var -4,1 millioner euro (-3,9).

Produksjonen fra selskapets fase 2-prosjekt i Nederland ventes å starte i fjerde kvartal 2022/første kvartal 2023. Selskapet gjentar videre sin langsiktige ambisjon om årlig produksjon på 44.500 tonn i Nederland, Sør-Europa og USA.

The Kingfish Company hadde driftsinvesteringer på 32,4 millioner euro i første halvår 2022. Ekspansjonen av selskapets anlegg i Europa med systeminstallasjon fortsetter, og byggingen på vei inn i siste fase i USA.

«Selv om The Kingfish Company har vært i stand til å unngå betydelige kostnadsoverskridelser i løpet av de første 1,5 årene av byggingen, gitt aktuelle forsyningskjedeproblemer og inflasjon, forventes betydelige ekstrakostnader og potensielle forsinkelser for gjenværende arbeid. Strenge kostnadskontrolltiltak er på plass for å begrense virkningen», heter det i rapporten.

Det landbaserte oppdrettsselskapet sikret seg finansiering for utbygging av fase 2 av anlegget sitt i Nederland tidligere i år.

The Kingfish Company produserer den tropiske fiskearten yellowtail kingfish, en mye brukt sushifisk. Selskapet har også planer om å bygge et anlegg i USA. Det er børsnotert i Oslo.