Aker Biomarine har ansatt Maja Bævre-Jensen og Karen Kirstine Østerhus, skriver bioteknologi- og krillfangstselskapet i en pressemelding.

Selskapet tror krill kan spille en rolle som fôringredisens, og har derfor nå etablert et team som skal jobbe tett med havbruksnæringen

Teamet vil bli ledet av Bævre-Jensen som trer inn i rollen som direktør for forretningsutvikling, og Østerhus, som blir leder for forretningsutvikling.

– Maja og Karen har begge solid kunnskap om havbruksnæringen og en lidenskap for å utforske og finne nye og fremtidsrettede løsninger for norsk industri. Å styrke teamet er en viktig del av vår økende involvering i havbruksnæringen i Norge, uttaler Sigve Nordrum, leder for dyrevelferd og næring i Aker Biomarine i pressemeldingen.

Nytt nyhetsbrev!
Nå kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt om Arbeidsliv, og få journalist Joar Vatlestad sine nyhetsbrev rett i innboksen annenhver uke.

– Selverklært fiskenerd

Bævre-Jensen har de siste fem årene vært hos Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering, og har mer enn tyve års erfaring innen havbruk. Hun har brukt store deler av sin karriere på å utforske og finne nye løsninger for både norsk og global fiskeoppdrett. Bævre-Jensen er fiskehelsebiolog, med fordypning i lakselus fra Universitetet i Tromsø.

– Jeg ser på Aker Biomarine som et sted hvor alle oppmuntres til å sette nye ideer ut i live. Jeg har stor tro på egenskapene og potensialet Qrill Aqua har som ingrediens, og gleder meg til å jobbe med teamet i Qrill Aqua for sammen å finne og utvikle nye forretningsmuligheter for å hjelpe oppdretterne med å nå sine mål, uttaler Bævre-Jensen i pressemeldingen.

Østerhus har tidligere jobbet i Stim, hvor hunjobbet med bakteriofager, fôr og andre fiskehelserelaterte produkter. Hun har tidligere jobbet som innkjøper i Sjòr. Østerhus har en bachelorgrad i havbruksdrift og ledelse fra Nord universitet og er halvveis i en mastergrad innenfor bærekraftig akvakultur fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

– Jeg er entusiastisk over muligheten til å kunne bidra til å forbedre fiskehelse og bærekraft i havbruksnæringen. Med stor lidenskap for næringen og som selverklært fiskenerd, er muligheten til å bli en del av Aker Biomarine, som et så innovativt og fremtidsrettet selskap, en drøm som går i oppfyllelse, uttaler Østerhus i pressemeldingen.