Åpent innlegg

Skrevet av styreleder i Austevoll Seafood ASA, Helge Singelstad.

Den kan være, om vi lykkes, en fremtidsnæring som kan fylle litt av det tomrommet kysten skal kjenne på når olje/gass skal fases ut …, har du tenkt på det?

Pollestad, hvorfor er det så viktig å «ramme» de store selskapene i distriktsnæring nummer 1? Liker du ikke de som har sitt levebrød i de store selskapene? Liker du ikke leverandørene? Liker du ikke desentralisert kontroll?

Pollestad, kystfolket forstår bedre, det du forfekter, vil ramme kysten.

Pollestad, kan du nevne en næring som bidrar mer til bosetting og sysselsetting langs kysten og samtidig bidrar med enorme beløp direkte inn i Finansdepartementet?

Pollestad, jeg vet du sliter med å forstå hva som må til for å skape verdier til samfunnet, men når du gjør ditt problem til et samfunnsproblem, da må vi stanse deg og dine. Vi, ikke bare de små, men også de store selskapene har et ansvar for investeringer med levetid gjennom tiår. Vi kan ikke snu «kappen etter vinden» slik du tillater deg, jvf. hva du, politikeren, en gang langt tilbake i 2020, mente om grunnrente.

Til sist, jeg har prøvd å få sentrale regjeringsfolk i tale opp gjennom årene, ikke lett. Tenk om dere hadde «lånt øre» til noen av oss, gitt oss et snev av tillit?

Pollestad, det dere er i ferd med å gjøre, er for viktig til at vi kan sitte stille «i båten» og se på din og regjeringens distriktsfiendtlige politikk. Vi har et ansvar å si fra, våre ansatte og våre eiere (mine og dine naboer, titallstusen) langs kysten fortjener det. Om vi ikke demmer opp for dette, så vil ettertiden straffe oss.

Pollestad, jeg har utfordret din finansminister og regjeringen til debatt om hvem som bidrar med hva til vår velferd – Austevoll Seafood gikk den veien! Og vi er klar til å redegjøre for KONSEKVENSENE av den politikken du og din regjering vil føre. Stiller du?

Les også