Oppdrettstorsk kan bli det nye sushi-eventyret

Torskeoppdretterne og Norges sjømatråd kartlegger potensialet for oppdrettet torsk i sushi og sashimi.

Japansk sushi-ekspert tester norsk oppdrettet torsk.
Japansk sushi-ekspert tester norsk oppdrettet torsk.Foto: Norges sjømatråd

Midt på 1980-tallet var det oppdrettslaksen som bidro til det globale sushi-eventyret. Opptakten var et samarbeid mellom norske aktører og norske myndigheter på den ene sida, og japanske interessenter på den andre. Inntil da hadde ikke sushi vært et globalt fenomen, men nærmest en nasjonal japansk «hemmelighet».

– Men husk at sushiens globale utbredelse ikke skjedde over natta, sjøl om den i historisk sammenheng skjedde raskt. Det tar tid å utvikle et nytt produkt. Nå undersøker vi mulighetene for å kombinere sushi med oppdrettstorsk, sier markedsdirektør Camilla Beck i Sjømatrådet til IntraFish.

På Aqua Nor-messen i Trondheim sist uke presenterte hun prosjektet på en liten tilstelning.