Det opplyses i en pressemelding mandag kveld.

Etter det IntraFish kjenner til er det ikke tilført friske penger til selskapet – transaksjonen er et rent salg av eksisterende aksjer fra store passive eiere (tidligere ansatte).

– Med Tjaldur sin industrielle kompetanse og profesjonalitet får vi styrket laget vårt slik at vi kan fortsette vår utvikling av effektive systemer for dødfiskoppsamling, samt kunne tilby effektive systemer for slamoppsamling etter hvert som dette markedet vokser», sier daglig leder Liam Heffernan i Lift Up i meldingen.

Lift Up er mest kjent for sitt system for dødfiskhåndtering. De seneste årene har de også investert «betydelig» i utvikling av systemer for slamoppsamling, og har sammen med Bolaks Utvikling søkt om utviklingstillatelser for dette.

Lift Up omsatte i 2016 for 39,4 millioner kroner, og tjente 6,0 millioner kroner på driften. Bokført egenkapital var på 12,4 millioner kroner ved årsskiftet 2016/2017.

Fôrflåter og kamera

Investeringsselskapet Tjaldur eier fra før blant annet den færøyske utstyrsleverandøren JT Electric som leverer blant annet fôrflåter, fôringssystemer, lys og kamera til lakseindustrien. JT Electric og Lift Up legges nå i samme holdingselskap. Det skal representere en «god industriell plattform for å videreutvikle et sterkt teknologidrevet produkt- og serviceselskap».

Runi M. Hansen er styreleder i Tjaldur (og Bakkafrost). Han sier følgende i pressemeldingen:

– Vi er imponert over den posisjonen Lift Up har klart å utvikle gjennom mange år og deres fokus på at bruke teknologi for at gjøre fiskeoppdrettsindustrien mer bærekraftig og miljøvennlig, og vi ser frem til å være med å utvikle selskapet videre.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev.