– En drøm er i ferd med å bli virkelighet, stråler Roger Øksheim i en pressemelding.

Han har frontet ideen om en nordnorsk bank med nærhet til kundene.

29. januar i år ble to og et halvt års arbeid i ulike faser kronet med hell. Da mottok selskapet følgende vedtak fra Finanstilsynet:

«Med hjemmel i finansforetaksloven § 3-2, jf. § 2-7, gir Finanstilsynet, etter fullmakt fra Finansdepartementet, tillatelse til at Nord-Norge Finans Forum ASA, kan starte virksomhet som bank.»

Øksheim er, fra sin base i Øksengård utenfor Rognan, involvert i flere havbruksrettede selskaper. Etter flere gode år for laksenæringen tok han sommeren 2016 konkrete grep for å jobbe frem bankplanene.

Med Finanstilsynets godkjennelse går etableringen av en ny nordnorsk forretningsbank over i en fase hvor selskapet skal gjøre ansettelser av ledende ansatte, samt hente nødvendig kapital. Initiativtager Roger Øksheim er avhengig av at flere tenker som han og vil reise en nordnorsk forretningsbank anno 2019:

– I utgangspunktet kan ingen enkeltaktører eie mer enn 9,99 prosent av en bank. Derfor er jeg avhengig av at flere ser at Nord-Norge bør ha en egen forretningsbank. For meg handler det først og fremst om nærhet og forståelse. At de som tar beslutninger lever i den samme virkeligheten som dem som berøres av beslutningene, sier Øksheim.