Ole-Tobias (17) er klar for å bli lærling i oppdrettsnæringen

En jobbdag på merdkanten og fars arbeidsplass, vekket skoleelevens interesse for oppdrettsbransjen. Nå håper han på lærlingplass som røkter.

VIL TILBAKE TIL GILDESKÅL: Ole-Tobias Nordgård (17) er oppvokst i Gildeskål. Dit vil han gjerne tilbake en gang selv om utdanning tar han noen andre steder først.
VIL TILBAKE TIL GILDESKÅL: Ole-Tobias Nordgård (17) er oppvokst i Gildeskål. Dit vil han gjerne tilbake en gang selv om utdanning tar han noen andre steder først.Arkivfoto: Agnar Berg

– Jeg ble interessert i oppdrett da jeg var på utplassering gjennom ungdomsskolen i forbindelse med en jobbdag. Da dro jeg ut og jobbet på oppdrettsanlegg. Min far jobber i oppdrett, forklarer Ole-Tobias Nordgård til IntraFish.

Første gang han jobbet på oppdrettsanlegg, i en alder av 15 år, var det for selskapet Seafood Security. Siden har han hatt flere sommerjobber innen oppdrett.

– Jeg ble sendt rett i arbeid på merdkanten for å jobbe med matfiskproduksjon. Det var spennende. Det var sommertider, fint vær og jeg kjørte mye båt.