I forbindelse med den varslede gjennomgangen vurderes det å børsnotere virksomheten innenfor den voksende servicenæringen separat.

Det kommer fram av en børsmelding fra selskapet mandag. NTS ASA er et integrert havbrukskonsern med operasjonelle datterselskaper innen oppdrett og service til havbruksnæringen. I mai 2020 ble den islandske oppdrettsvirksomheten, Ice Fish Farm, notert på Oslo Merkur med NTS ASA som hovedeier. Videre eier selskapet oppdrettsvirksomhet i Midt-Norge gjennom Midt-Norsk Havbruk og akvaservicevirksomhet gjennom Norsk Fisketransport, FrøyGruppen og NTS Shipping. NTS ASA er i tillegg største aksjonær i Norway Royal Salmon ASA.

NTS er gjennom sin akvaservicevirksomhet en stor leverandør av kritiske infrastrukturtjenester til havbruksnæringen i Norge. Selskapet har en flåte med 17 brønnbåter, 64 servicefartøy og fire skip innen sjøtransport og rundt 700 akvaservice medarbeidere.

NTS opplyser i meldingen at de ønsker å ta en aktiv rolle i å videreutvikle og realisere potensialet i den raskt voksende servicenæringen. Virksomheten opplever høy etterspørsel etter sine tjenester og ser betydelige vekstmuligheter fremover. I forbindelse med den strategiske gjennomgangen vil det vurderes å børsnotere virksomheten separat.

NTS vil oppdatere markedet med status på den strategiske gjennomgangen så fort

denne er ferdigstilt.

Les også:

NTS med store endringer i styre og ledelse

Gåsø stiller seg til disposisjon for NTS

Sølvtrans vil ha innsyn i konkurrenten Frøy sin avviksrapport – Fiskeridirektoratet sier foreløpig nei