NRK utnevnte tirsdag Per Sandberg (60) til vikarierende fiskeridirektør Foto: Skjermdump

NRK meldte tirsdag ettermiddag at Per Sandberg blir vikarierende fiskeridirektør til oktober 2021, til Frank Bakke-Jensen, som i dag er forsvarsminister, tiltrer i oktober 2021.

Saken er illustrert med tidligere fiskeri- og sjømatminister Per Sandberg (60), og ikke hans navnebror (59) som har en lang karriere i Fiskeridirektoratet. Sandberg (59) var konstituert i stillingen, men nå blir fast vikarierende fiskeridirektør.

- Jeg tror ikke det er første gang de to er blitt forvekslet. De har samme navn, og begge har jobbet med fisk. Vi korrigerte saken kort tid etter den ble lagt ut, sier journalist Elias Von Krogh i NRK Nyheter.

IntraFish får tak i Per Sandberg (60) på telefon fra Halden, hvor han og samboeren driver Grand Bar.

– Jeg sitter her og sliter med et regnskap som jeg håper jeg blir ferdig med før jul, sier Sandberg.

Samtidig er han tydelig på at han gjerne avlaster sin navnebror i direktoratet.

– Om han ikke vil ha ferie, kan vi jo dele rollen i to. Det blir aldri nok Per Sandberg. Dette kan vi utnytte maksimalt. Jeg og Per Sandberg finner garantert en god tone, sier Per Sandberg (60).

Sandberg (60) møtte Sandberg (59) i sin tid som fiskeriminister.

Per Sandberg OG Per Sandberg - da de to møttes i Per Sandbergs statsrådperiode. Foto: Nærings- og Fiskeridepartementet

– Vi har mye å gjøre

Fiskeridirektoratet Per Sandberg (59) vil ikke kommentere NRKs glipp, men sier at han gleder seg til å fortsette i rollen som vikarierende fiskeridirektør.

– Vi har mye å gjøre, også neste år. Vi skal blant annet følge opp en NOU om fremtidens ressurskontroll. Vi har også flere store it-prosjekter, og kommer ikke til å bli arbeidsledige med det første.

Sandberg (59) har begynte i Fiskeridirektoratet i 1989, men har også vært innom andre steder siden da. De siste 14 årene har han ledet Statistikkavdelingen i Fiskeridirektoratet, før han i høst ble konstituert som vikarierende fiskeridirektør.

Per Sandberg (59) er utnevnt til vikarierende fiskeridirektør Foto: Fiskeridirektoratet

– Folk er livredde

Tidligere fiskeriminister, nå bareier-Sandberg, melder for øvrig at de som mange andre sliter med businessen for tiden.

– Vi hadde en trang start, men da vi endelig kom i gang var det en meget god sommer med masse gjester og fullt trøkk.

I Halden er ølkranene fortsatt åpne, men det er ikke lov å slippe inn gjester etter klokken 22, og skjenkingen stenger klokken 24.

– De siste månedene har koronaen ødelagt mye for oss igjen. Folk er livredde for å gå ut, selv om servicenæringen er tryggheten selv. Vi tar godt vare på folk, sier Sandberg.