Landetsseks dyktigste kokker skal da konkurrere om å bli Norges representant i deninternasjonale Bocuse d’Or-konkurransen.
Samarbeidetmed Bocuse d’Or Norge startet da Mathallen var nyåpnet. Konkurransen bidrar tilat Mathallen kan befeste sin posisjon som én av landets viktigste møteplasserfor kulinariske opplevelser.
Osloer Europas raskest voksende hovedstad, og veksten tiltrekker seg aktiviteter ogtalenter.
-Her i byen er det mange kokker, men lite søl. Det å få være arena for etnasjonalt mesterskap, er en ære, ikke minst når det her dreier seg om endisiplin der Norge er blant de beste i verden, sier ordfører Fabian Stang iOslo, i en felles pressemelding fra Bocuse d’Or Norge og Mathallen.
FAKTAom Stiftelsen Bocuse d’Or Norge:
Denfremste oppgave er å identifisere og utvikle norske kandidater til verdens mestprestisjefylte kokkekonkurranser: Bocuse d’Or Europa og Bocuse d’Or Lyon.
INorge arrangeres kvalifiseringsmesterskapet Årets kokk, der vinneren blirNorges kandidat til de internasjonale Bocuse d‘Or-konkurransene. I 2015konkurrerer seks kandidater.
Bocused‘Or i Lyon ble etablert for 30 år siden, og i løpet av de 15 verdensmesterskapenetil nå, har Norge tatt hjem fem gull, totalt ni pallplasseringer.
Kun Frankrikeslår Norge, med én pallplass. De 12 Bocuse-kokkene som har skapt disse resultatene,er i dag blant Norges fremste og mest folkekjære kokker, heter det ipressemeldingen.
De blir å treffe som dommere under konkurransen i Mathallen iOslo 13. oktober.
Dagligleder Frode Rønne Malmo (t.v.) i Mathallen, ordfører Fabian Stang i Oslo, og LarsErik Underthun (t.h.) som driver restaurant Feinschmecker i Oslo. Han vant sølvi Bocuse d’Or 1991 og er styreleder i Bocuse d’Or Norge-Akademiet. (Foto: FinnStåle Felberg)
Sterkefølelser preger verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or, i Frankrike. (ImpulsFoto)