NYHETER

Se alle artikler

(Oppd) DESS Aquaculture bestiller ytterligere to brønnbåter

Dess Aquaculture, hvor Marine Harvest eier 50 prosent, har bestilt ytterligere to brønnbåter – og har dermed fire under bygging.

(Oppdatert sak kl 12:56 med illustrasjon av riktig båt, flere detaljer)

I en melding sendt ut av rederiet Solstad Farstad, som eier den andre halvparten av DESS Aquaculture, opplyses det at de to nybyggene blir på 3.500 kubikk. De er designet av SALT Ship Design.

Båtene skal bygges ved verftet Sefine Denizcilik Tersanecilik Tersanecilik Turizm San. Ve Tic i Tyrika, og rederiet har opsjon om ytterligere to brønnbåter der. Begge de to nye skipene blir levert i 2019, og skal inn på 5-årskontrakter med Marine Harvest.

«For SolstadFarstad er satsingen på DESS Aquaculture av stor strategisk betydning, og det planlegges for ytterligere vekst innenfor dette segmentet de kommende årene», heter det i meldingen.

84,4 meter lange

I en pressemelding fra SALT Ship Design, opplyses det at de nye båtene blir 84,4 meter lange og 16,0 meter brede. Båtene skal ha stor fleksibilitet når det gjelder ulike behandlingsmetoder.

- Vi har i lengre tid jobbet tett sammen med DESS Aquaculture og Marine Harvest for å se på hvordan brønnbåtoperasjoner kan gjøres mer skånsom for fisken, og hva som er operasjonelle krav til en moderne og effektiv brønnbåt. For våre designere har det vært veldig spennende og lærerikt å samarbeide så tett med et miljø med slik førsteklasses oppdrettskompetanse, sier Arne Stenersen, administrerende direktør i Salt Ship Design i meldingen.

Fire brønnbåter, en slaktebåt

I tillegg til de fire brønnbåtene selskapet nå har under bestilling, har de også en slaktebåt under bygging.

Som IntraFish tidligere har skrevet, benyttet DESS Aquaculture seg av opsjonen på brønnbåt nummer 2 i februar. Levering av denne blir i april 2018, og den skal ha en kapasitet på 3.000 kubikk. Brønnbåt nummer 1 blir også på 3.000 kubikk. Levering av denne er tredje kvartal 2017. Båten koster 225 millioner kroner, og skal på kontrakt med Marine Harvest Canada.

IntraFish har onsdag formiddag ikke lyktes med å få kommentarer utover børsmeldingen hverken fra Solstad Farstad.

Marine Harvest opplyser til IntraFish at båtene skal på kontrakt i Norge - hvilke regioner er ennå ikke fastsatt.