NYHETER

Se alle artikler

Jensen slutter i WWF, begynner i Røkke-selskap

Nina Jensen slutter som generalsekretær i WWF Verdens naturfond, og skal nå begynne i Rosellinis Four-10, et datterselskap av The Resource Group TRG, som eies av Kjell Inge Røkke og Anne Grete Eidsvig.

Det ble gjort kjent på et allmøte i organisasjonen i dag, skriver organisasjonen på sine egne nettsider. Jensen skal jobbe i WWF frem til årsskiftet.

Jensen har takket ja til å lede driften av verdens største forsknings- og ekspedisjonsskip som nå bygges av selskapet Rosellinis Four-10.

- Vi beklager at hun nå velger å slutte, men vi forstår samtidig at hun takker ja til en veldig spennende mulighet hvor hun kan få til solide miljøresultater, sier presseansvarlig Heidi Katrine Bang i WWF.

Nina Jensen startet som frivillig i WWF i 2002. Etter hvert rykket hun opp som rådgiver og senere fagsjef. Hun overtok som generalsekretær etter Rasmus Hansson i 2012.

Styret i WWF har nå satt ned en rekrutteringskomité som er i gang med å finne Jensens etterfølger.

Rosellinis Four-10 står bak byggingen av et banebrytende forsknings- og ekspedisjonsskip, Research Expedition Vessel (REV), som skal sjøsettes i 2020. Selskapet og WWF inngikk i mai i år en samarbeidsavtale, der målsetningen er å skape konkrete løsninger for å snu den negative miljøutviklingen i havet. Rosellinis Four-10 er et datterselskap av The Resource Group TRG AS, som eies av Kjell Inge Røkke og Anne Grete Eidsvig.

Se Også


Røkke vil gi tilbake til samfunnet

Det er skipsverftkonsernet Vard i Ålesund som har fått kontakten på design og bygging av Kjell Inge Røkkes nye forsknings- og ekspedisjonsskip.