NYHETER

Se alle artikler

FA: Kraftig vekst for Icefresh – må hente penger igjen

Finansaviser skriver fredag om Icefresh, som selger norsk laks i Kina. «Icefresh går så det griner, men gründer ribbet», heter det på avisens forside.

I overskriften på selve artikkelen drar de på enda mer; «Icefresh-gründer ribbet til skinnet». Grunnlegger Johan Fredrik Dahle sier til avisen at han er «sjokkert» over hvor lavt aksjekursen er blitt satt.

Selskapet har utviklet en metode for innfrysing og opptining av fisk som skal gi samme kvalitet som fersk fisk. Volumene skal være sterkt stigende – rundt 20 prosent i måneden til 15 tonn i desember. Ifølge Finansavisen har Dahle investert 2 millioner kroner og «12 år intens jobbing med gründerlønn». Nå er aksjene hans verdt 840.000 kroner.

Sommeren 2017 jaktet selskapet 15 millioner kroner til en prising av selskapet på 64 millioner kroner. De fikk inn 10 millioner, og måtte kutte prisen til under 50 millioner. Nå skal de ha satt prisen på selskapet til 10 millioner kroner, for å hente inn 13–14 millioner kroner.

– Kuttet brutalt

Styreleder Rune Rinnan sier til Finansavisen at de «var brutale og dro ned prisingen for å være sikre på å få inn penger». Han sier også at det har tatt lengre tid enn antatt for å få volumene de ønsket.

Rinnan er gjennom selskapet Norsk Innovasjonskapital en stor eier i Icefresh. Rinnan sier at de trolig må hente friske penger allerede i første kvartal.

Som IntraFish tidligere har skrevet, er det tidligere Grieg Seafood-sjef Morten Vike som er administrerende direktør i Icefresh. Selskapet selger varer blant annet gjennom e-handelsplattformen Alibaba, og sender 60.000 porsjoner ut til folk hver måned.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev.