NYHETER

Se alle artikler

Vellykket test av ny DNA-vaksine mot PD

Skala Maskon har videreutviklet sine vaksinemaskiner til å kunne sette også den nye PD-vaksinen fra Elanco Aqua, og gjennomført en vellykket test hos SalMar.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Skala Maskon påpeker at det skjer en rivende utvikling innen vaksineteknologi til oppdrettsnæringen, noe som har vesentlig betydning både for økonomi og dyrevelferd. At Elanco Aqua nå lanserer Clynav i Norge – en DNA-vaksine mot pankreassykdom (PD) hos laks – er en viktig nyhet som det er store forventninger til, melder Skala Maskon.

DNA-vaksiner må settes intramuskulært og Skala Maskon har videreutviklet sine vaksinemaskiner til å også kunne sette denne nye vaksinen. Ved SalMar Follafoss er det nå gjennomført en vellykket første test av Skala Maskons nye vaksineløsning, hvor 15.000 fisk ble vaksinert med Clynav. I løpet av uke 7, skal hele 400.000 fisk vaksineres på samme måten, opplyser selskapet.

Vaksineringen hos SalMar Follafoss var den første fullskalatesten av den nye doseringsenheten til Skala Maskon, og testen beskrives som vellykket.

- Det ligger ca. 2 års utvikling og testing bak den nye doseringsenheten som kan sette DNA-vaksiner intramuskulært, forteller Jon Anders Leikvoll, daglig leder i Skala Maskon.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev.