NYHETER

Se alle artikler

Lavere vaksineomsetning i mars

Det ble solgt knappe 9 millioner doser multivaksine til laks i mars, mot 12,3 millioner doser i mars 2017. Likevel var vaksinesalget høyere i første kvartal i år enn i første kvartal i fjor.

Det opplyser MSD Animal Health.

- Vi har hatt en vinter med høyt vaksinesalg til 1-åringene. I mars justerte salget seg noe. Hittil i år ligger vaksinesalget likevel høyt sammenlignet med tilsvarende periode både i 2017 og 2016, forteller markedssjef Ingebjørg Sævareid i MSD Animal Health.

Det gikk ut 46,5 millioner doser flerkomponentvaksiner i årets tre første måneder, mot 39,5 millioner doser i de tre første månedene av 2017 og 37,2 millioner doser i tilsvarende periode i 2016.

- Det var salget i mars 2017 som var uvanlig høyt. Mars i år ligner mer på mars 2016 da det ble solgt 9,2 millioner vaksinedoser, sier Sævareid.

Med flerkomponentvaksine menes registrerte vaksiner som rapporteres i Farmastat og som inneholder beskyttelse mot de fem standard bakteriesykdommene furunkulose, vibriose, kaldtvannsvibriose, vintersår samt mot virussykdommen IPN. Multivaksinen kan også inneholde komponent mot pancreas disease (PD).

Salget av multikomponentvaksiner med ILA kommer i tillegg til statistikken beskrevet ovenfor.

I forrige måned ble det også solgt færre vaksinedoser mot pancreas disease (PD) enn det som er vanlig i mars. Likevel holder også PD-statistikken seg godt hittil i år med knappe 9,8 millioner solgte doser, mot 4,4 millioner doser i første kvartal 2017.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev.