NYHETER

Se alle artikler

Bekymret for manglende direkteruter for sjømat til Kina

Kinesiske flyselskaper nå har etablert seg i både Sverige og Danmark, men norske myndigheter nekter å gi Avinor bistand i Kina når de prøver å få til det samme.

Norsk Industri og Sjømatnæringen etterlyser direkteruter og krever svar fra regjeringen på hva som gjøres. Det kommer frem i et brev omtalt av E24. Samtidig heter det at flere lakseeksportører melder om for dårlig kapasitet på rutene til Kina.

Nettstedet viser til at direkteruter til Kina er «høyt prioritert» av Avinor, men at de ikke har fått tilgang til Norges ambassade i Kina i forbindelse med arbeidet for å opprette disse.

Avinor ønsker ikke å kommentere situasjonen ytterligere. Samferdselsminister Solvik-Olsen skriver på sin side at regjeringen ønsker å utvikle nye ruter til og fra Norge.

– Det er positivt om aktører ønsker starte ruteflyvning mellom Norge og Kina, både for passasjerer og frakt. Jeg er ikke kjent med at noen flyselskap har søkt om å opprette ruter fra Kina til Norge og fått avslag fra norske myndigheter, skriver Solvik-Olsen til E24.

Samferdselsministeren bekrefter et kommende møte med Norsk Industri angående situasjonen.