NYHETER

Se alle artikler

Direktoratet med ny avklaring om utviklingstillatelser

Havkar søkte om seks utviklingstillatelser for å utvikle Aqua Terminal.

Fiskeridirektoratet mener imidlertid at konseptet ikke oppfyller vilkåret om betydelig innovasjon, og har derfor avslått søknaden fra Havkar.

Konseptet består av en åttekantet flytende terminal omgitt av seks rektangulære merder for lakseoppdrett og én anløpskai for brønnbåt, i en stjerneformasjon.

Merdene og anløpskaien er forbundet til den sentrerte terminalen med gangbro og fortøyning, og alle komponenter skal ha individuell fortøyning mot omgivelsene.

Det anføres i søknaden at konseptet vil kunne løse utfordringer akvakulturnæringen har både med lakselus, rømming, utslipp og arealbegrensninger. Etter planen skal anlegget lokaliseres i Austevoll kommune i Hordaland.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev.

Se Også


Tre Austevoll-oppdrettere søker utviklingstillatelser

Selskapet Havkar, som er eid av tre mindre lakseoppdrettsselskap, søker seks utviklingstillatelser i Hordaland for et helhetlig sjøbasert oppdrettskonsept kalt Aqua Terminal.