NYHETER

Se alle artikler

Nordlaks selger "Bjørg Pauline"

Nordlaks selger brønnbåten « Bjørg Pauline » til Intership – og inngår samtidig kontrakt om å leie fartøyet tilbake.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Nordlaks har i dag blitt enig om salg av brønnbåten « Bjørg Pauline » til Intership. Etter salget går brønnbåten inn i tjeneste for Nordlaks på en såkalt «time charter » -kontrakt. Nordlaks selger for å frigjøre kapital til andre investeringsprosjekter.

Nylig kjøpte Intership to brønnbåter fra Norsk Fisketransport, et selskap i NTS-konsernet.

Alt mannskap har fått tilbud om å følge fartøyet inn i det nye selskapet. Å ivareta mannskapets rettigheter har vært sentralt for Nordlaks i prosessen.

– Vi har hatt med oss et svært dyktig mannskap på «Bjørg Pauline », og vi er glad for at overdragelsen ikke medfører usikkerhet for våre kolleger selv om båten skifter eier. Det er også godt nytt for Nordlaks, siden båten med mannskap blir leid tilbake og skal stå i tjeneste for oss som før. Det sikrer kontinuitet og vi kan være trygg på at tjenesten vil holde den samme høye kvaliteten, sier Roger Mosand, viseadministrerende direktør i Nordlaks-konsernet.

Brønnbåten « Bjørg Pauline » ble levert til Nordlaks i 2010, og var da verdens største brønnbåt regnet etter lastevolum.

Nordlaks bygger ny brønnbåt - med ny teknologi

Les mer

– « Bjørg Pauline » er stadig en topp moderne brønnbåt. Det er en god arbeidsplass, og har kapasitet og utstyr for å ivareta både HMS, fiskevelferd og biosikkerhet. Samtidig er Nordlaks inne i en tung investeringsfase, så brønnbåten selges for å frigjøre kapital til andre investeringsprosjekter, fortsetter Mosand.

Intership har hovedkontor i Hareid utenfor Ålesund, og opererer fra før 5 brønnbåter i Norge, Canada og Skottland. Overtakelsen av «Bjørg Pauline» og tilbakeleien til Nordlaks medfører at selskapet nå opererer 2 brønnbåter i Norge, og i tillegg skal rederiet operere nybygget Lady Anne Marie for Hofseth Aqua som blir levert fra verft i oktober i år.

Ole Peter Brandal, Administrerende Direktør i Intership AS sier at Intership har en klar ambisjon om å ta en betydelig posisjon også i Norge.

Kontrakten ble signert på Stokmarknes i dag.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev.