NYHETER

Se alle artikler

BewiSynbra planlegger børsnotering

Emballasjeprodusenten BewiSynbra planlegger en notering ved Oslo Børs i løpet av fjerde kvartal.

Eierne av BewiSynbra anser en børsnotering av selskapets aksjer å være en viktig plattform for fremtidig vekst og er definitivt en milepæl for selskapet, sier styreleder Gunnar Syvertsen i en melding, ifølge Dagens Næringsliv.

Bewi ble etablert på Frøya i 1980 år siden, av Svenn Bekken og Gustav Witzøe. Witzøe har solgt seg ut for lengst, men tidligere i år gikk Gjelsten Holding inn i Bewi Synbra Group med 165 millioner kroner i en rettet emisjon. Det gjorde det mulig å kjøpe nederlandske Synbra.

28 fabrikker

Konsernet produserer hovedsakelig EPS-emballasje (som ofte kalles isopor, selv om Isopor strengt talt er et varemerke eid av konkurrenten Sunde). De har to oppstrøms EPS-fabrikker, og 26 nedstrøms fabrikker.

Total årlig produksjonskapasitet er 185.000 tonn råmaterialer. I tillegg til emballasje, produserer konsernet blant annet bygningsmateriell.

Selskapet har rundt 1.300 ansatte, en årlig omsetning på over 5,0 milliarder svenske kroner, og årlig brutto driftsresultat (EBITDA) på 0,5 milliarder svenske kroner.

Bekken-familien vil beholde kontroll

I forbindelse med noteringen planlegger hovedeierne Bekken-familien, Gjlesten og eierfondet Verdane å selge seg ned. Samtidig har Bekken-familien intensjon om å eie over 50 prosent etter notering.

Det planlegges å hente inn 150 millioner svenske kroner i frisk egenkapital.

Tilretteleggere for noteringen er Carnegie, DNB Markets og ABG Sundal Collier.

Flere detaljer om planene finner du på Oslo Børs’ nyhetstjeneste Newsweb.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev. Her finner du ett sett med ordforklaringer for næringen.