NYHETER

Se alle artikler

Nominert til Årets nordlending

Daglig leder i Tomma Rensefisk er nominert som én av ti kandidater til Årets nordlending 2018.

NRK og Avisa Nordland omtaler Ivana Steiro som «samfunnsbygger».

«Kysten sliter med en svært negativ befolkningsutvikling. Steiro er en av dem som har snudd en utvikling og skapt bolyst og framtidstro», heter det i presentasjonen av henne på NRK Nordlands hjemmesider.

– Hun har tatt tak i både lokalsamfunn og bedrift. Engasjementet for Tomma er stort og hun bidrar enormt for å få folk til å trives. Folketallet er økt fra ca. 80 til 120 etter at hun kom, sier styreleder i Tomma Rensefisk, Runar Fjellgaard, i et intervju der kandidaten blir presentert.

Det heter videre at «hun [har] løftet bedriften, næringslivet og lokalmiljøet som nå opplever vekst og bolyst. Nå blir det på nytt barnehage og skole på øya. Ivana beskrives som en drivende dyktig leder og en pådriver for lokalsamfunnet…»

Steiro kom til Norge fra Serbia i 2006 som student. Hun har en master i akvakultur fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på Ås ved Oslo. Drømmen var å kunne jobbe innen fagfeltet akvakultur, men hun måtte lenge nøye seg med andre jobber.

I NRKs presentasjon heter det at Steiro sjøl bestilte jobbintervju og kjørte fra Gjøvik ved Mjøsa til Tomma. Det er ei øy i Nesna kommune på Helgelandskysten i Nordland.

Hun ville se øya der det var ledig jobb som biolog.

To år seinere er hun daglig leder i Tomma Rensefisk med ansvar for 11 ansatte og mange titalls millioner kroner i omsetning.

- Det handlet også om at mannen Tord og barna også skulle trives, skriver NRK.

Du kan lese om de andre ni nominerte HER.

Det var Avisa Nordland i Bodø som startet med kåringen av Årets nordlending i 2002. I 2009 kom NRK Nordland med på laget.

Juryen består av fylkesordfører Sonja Alice Steen, distriktsredaktør Eivind Undrum Jacobsen i NRK, sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen i Avisa Nordland og direktør i Bodø Næringsforum Mariann Meby (som tidligere jobbet i IntraFish i Bodø).

Årets Nordlending 2018 kåres like før jul.