NYHETER

Se alle artikler

Martinussen tapte mot Sjømatrådet

Tidligere direktør i Norges Sjømatråd, Terje E. Martinussen, saksøkte sin tidligere arbeidsgiver for 1,95 millioner kroner. Det endte i tap på alle punkter og over 300.000 kroner i saksomkostninger.

Det skriver Nord24.

Martinussen saksøkte sjømatrådet etter at de nektet å betale ut en sluttpakke på 1,95 millioner kroner.

Årsaken er at sjømatrådet mente at Martinussen allerede hadde sikret seg en ny jobb som instituttleder ved Norges fiskerihøgskole (NFH) på Universitetet i Tromsø (UiT). Bakgrunnen for den lukrative sluttavtalen var at Martinussen mente at han i en alder av 61 år, ville få vansker med å finne seg nytt arbeid.

Tirsdag falt dommen i Nord-Troms tingrett. Her frifinnes Norges sjømatråd på alle punkter, og Martinussen må betale saksomkostninger på over 300.000 kroner.

Retten kritiserer imidlertid sjømatrådet for å ikke tildelt Martinussen reelle arbeidsoppgaver etter endt permisjon.

«At han i en slik situasjon har fokus på å ivareta sine egne interesser må derfor aksepteres. Dette innebærer imidlertid ikke at han kan ignorere arbeidsgivers interesser», heter det i dommen.

De mener likevel at det er riktig at sjømatrådet ønsket å bli kvitt Martinussen, og ser ikke bort fra at han ville fått en sluttavtale uavhengig av jobbtilbudet, men tviler på at denne ville vært like gunstig. De mener også Martinussen burde forstå at han måtte informere om jobbtilbudet. Særlig med hensyn til at hans avtaler tidligere har vært kontroversielle.

Dommen er ikke rettskraftig, og det er uklart om den vil ankes, skriver Nord24.