NYHETER

Se alle artikler

Disse kan bli årets navn – du bestemmer

Det er duket for å avgjøre hvem som blir Årets navn i 2018. 10 personer er nominert for prisen.

Prisen til Årets navn deles ut på arrangement Sjømatdagene på Hell i januar, og din stemme er med på å bestemme hvem som stikker av med den gjeve tittelen. Her kan du stemme på din kandidat.

Denne rådgivende avstemmingen er åpen til og med 20. desember, og etter dette vil Fiskeribladet og IntraFish ta den endelige avgjørelsen.

Fjorårets vinner kan du lese om her.

De nominerte

Fiskeribladet og IntraFish har fått leserne til å nominere kandidater til hvem som fortjener prisen som årets navn i norsk sjømatnæring. Her kan du lese begrunnelsen leserne har gitt for hver enkelt:

Stig og Kjell Magne Ervik, Ervik Havfiske

Ervik Havfiske Holding er verdensledende med totalt 18 linebåter som fisker hvitfisk i nord og tannfisk i sør. Har bygget seg opp fra ett fartøy for 31 år siden, til 18 i dag. Omsetter for cirka 1 milliard norske kroner og har cirka 500 ansatte.

Ingebjørg Moe, pensjonert kokk, Norges sjømatråd

Unge familier og deres barn spiser mindre fisk enn ønskelig. Børst støv av Ingebjørgs arbeid og arbeidsmetoder angående fisk og forbruk, så vil forbrukspilen atter peke opp.

Leif Bognøy, daglig leder Nordhordland Fisk

Klarer å opprettholde et kystsamfunn for sjarkflåten i Hordaland og Sogn og Fjordane.

Ted Robin Endresen, fiskekjøper, Myre

Har bygget opp en stor bedrift på Myre i Vesterålen hav/land med over 500 millioner kroner i omsetning, er en av de største drivkreftene i Myre samfunnet, pådriver for den nye filetfabrikken Primex

Jim Roger Nordly, daglig leder, Europharma

Utvikler Nordly konsernet, fiskefôr, medisin, bakteriofager, fiskehelse og miljø, forebygging og omdømmebygging. Gode økonomiske resultater, utvikler både Leknes og Øksfjord.

Jacob Edvard Heløy, fisker, Nordkapp

Er målbevisst og arbeidsom. Elsker fiskerlivet. Har fått flere unge til å satse på fiskeri.

Paul Kåre Aandahl, fiskeskipper på «Paul Senior»

Paul kåre Aandahl er 66 år gammel fiskeskipper på «Paul Senior». Startet som skipper som 18 åring. Like spennende den dag i dag ifølge ham selv.

Andre Reinholdtsen, gründer og fisker fra Øksnes

Han har vært en av de fremste her i landet når det gjelder levendelagring av torsk og etablering av torskehotell. Dette har han gjort for å øke verdiskapingen i fiskerinæringen.

Janita Arhaug, daglig leder Sett Sjøbein

Ingen selger norsk sjømatnæring som Janita. Hun profilerer næringen blant de unge, og sikrer at mange velger blå utdannelse – både på videregående og universitetsnivå.

Dermed sikrer hun påfyll av nye, unge og kloke hoder til næringen. Hun er også en av drivkreftene bak den marine bootcampen. Janita har selv bakgrunn fra fiskeflåten, men profilerer i dag hele næringen. Hun er også en av drivkreftene i kvinne- og sjømatnettverket Oceana.

Eva Kristoffersen, daglig leder Egil Kristoffersen & sønner

Daglig leder og majoritetseier i Egil Kristoffersen & sønner, Eva Kristoffersen, nomineres for sitt gode arbeid med familiebedriften i Bø.

For 18 år siden flyttet Eva Kristoffersen hjem som fiskerikandidat med hovedfag i markedsføring av laks, og begynte som «lærling» hos far Inge. Etter at hun tok over roret i det familieeide oppdrettsselskapet, har selskapet mer enn seksdoblet omsetningen og tidoblet resultatet.

Kristoffersen har også markert seg som en oppdretter som er opptatt av næringens omdømme, og tatt til orde for at oppdrettsnæringen må bli mer åpen og være i dialog med samfunnet rundt seg.