NYHETER

Se alle artikler

Aker BioMarine anker patentdom

Kjell Inge Røkke-eide Aker BioMarine anker dommen fra Søre Sunnmøre tingrett, men ikke erstatningskravet.

– Det virker på meg som om Aker prøver å slite ut sine konkurrenter i retten, sier Stig Remøy til Sunnmørsposten. Rettssaken foregikk i Søre Sunnmøre tingrett i Volda.

Remøy er hovedeier i krillselskapet Rimfrost, som har vært i en omfattende juridisk konflikt i USA. Konflikter som Aker BioMarine så langt har tapt.

Rettssaken som Aker nå har tapt dreide seg om eiendoms- og bruksrett til prosesseringsutstyr fra krillbåten «Juvel». Båten kjøpte Aker BioMarine etter at Remøys Emerald Fisheries gikk konkurs.

– Jeg kan dessverre ikke si at jeg er overrasket. Aker har nå tapt eller selv trukket de siste seks sakene mot Rimfrost i Norge og USA. Det burde kanskje fått dem til å tenke seg om, sier Remøy til avisen.

Rimfrost fikk fullt medhold på alle punkter i saken som Aker BioMarine hadde anlagt knyttet til eierskapet til krillpatenter. I tillegg måtte Aker BioMarine betale 2,3 millioner kroner i sakskostnader til Rimfrost.

I en epost til avisen svarer Aker BioMarine følgende:

– Det var vår og selgernes forståelse at kjøpet av Juvel inkluderte både båten og tilhørende produksjonsteknologi. Etter dom i saken falt har i tillegg nye bevis kommet frem. Vi mener disse styrker vår sak, og vi ønsker nå lagmannsrettens vurdering av spørsmålene som saken reiser, uttaler Ingeborg Tennes i Aker BioMarine.