NYHETER

Se alle artikler

Dragesund frikjent

Tidligere Pareto-topp Petter Dragesund er frikjent i saken om påståtte brudd på verdipapirloven.

Det fremgår av dommen fra Oslo Tingrett, offentliggjort fredag.

Dragesund jobbet ved meglerhusets corporate finance-avdeling, hvor han ledet arbeidet med sjømatselskaper. Saken han ble tiltalt i handlet imidlertid om gruveselskapet Crew Gold, og aksjehandler foretatt tidlig i 2010.

Aktor hadde lagt ned påstand om at Dragesund skulle idømmes fengsel i to år og seks måneder, samt tilbakebetaling av penger selgerne av aksjer gikk glipp av ved at de solgte for en lavere pris enn de hadde krav på.

Dragesund ble frikjent både i straffesaken og erstatningskravet. Dommen var enstemmig.

En av de andre tre tiltalte ble dømt til fengsel i et år og seks måneder, samt inndragning av 15,6 millioner kroner. Den tredje tiltalte ble dømt til fengsel i et og seks måneder – men ble frikjent i spørsmålet om erstatningskrav.

Dommen er ikke rettskraftig.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev. Her finner du ett sett med ordforklaringer for næringen.

Se Også


Meglertopp tiltalt for grovt bedrageri

Økokrim har tiltalt en meglertopp, en aksjemegler og en konsulent for grovt bedrageri og markedsmanipulasjon. Paretotopp Petter Dragsund er permittert fra jobben, bekrefter meglerhuset.