Selskapet skriver på sin hjemmeside at det er snakk om cirka 5.000 liter som har lekket ut fra en fôrflåte på lokaliteten Dypingen som ligger i Kvernsundet mellom Grytøya og Bjerkøya i Harstad kommune i Troms.

Utslippet ble oppdaget av Nordlaks' egne mannskaper i går, mandag.

På Twitter meldte Troms politidistrikt: "Politi og brannvesen er på Grytøya ifbm et utslipp av diesel. Det skal stamme fra et oppdrettsanlegg. Det meste av utslippet skal ha gått på land."

– Kystverket og lokalt brannvesen ble varslet om hendelsen, og sistnevnte leder nå operasjonen som også involverer våre mannskaper. Vinden har brakt utslippet i land over et strekk på om lag en kilometer rett i nærheten (øst, sør-øst) av lokaliteten. Det jobbes nå for å samle opp utslippet med bruk av absorbenter, sier kommunikasjonssjef Lars Fredrik Martinussen i Nordlaks i aryikkelen på selskapets hjemmeside..

Utslippet er ikke lenger synlig i vannoverflaten i området.

- Dieselen har drevet inn i bukta. Der er ikke fare for fisken på lokaliteten eller andre lokaliteter i området, sier Martinussen til IntraFish.

Nordlaks har ytterligere to lokaliteter i Kvernsundet.

– Det er svært beklagelig at det har lekket ut diesel fra vårt anlegg, og at dette har havnet i sjøen. I tillegg til å rydde opp, jobber vi også med å få finne årsaken til at utslippet har skjedd, sier Martinussen.

Lokaliteten Dypingen er elektrifisert og det brukes normalt ikke diesel ombord i flåten. Det var likevel et lager ombord til drift av backupgeneratorer i tilfelle strømbrudd og for bruk ombord i Nordlaks' båter i området.

Har trolig funnet årsaken til utslippet

Politiet har trolig funnet årsaken til det store dieselutslippet fra et oppdrettsanlegg på Grytøya sør i Troms. Det melder NRK.

Kriminalteknikere og etterforskere har jobbet med å finne årsaken til utslippet og for å avhøre de involverte. Utslippet har kommet fra en tolv kubikkmeters tank som ligger utenfor oppdrettsanlegget.

– Vi vet hva som har skjedd, men har ikke funnet ut hvorfor. En slange på pumpa mellom tanken og påfyllingsmotoren har sprukket, og det har lekket diesel ut i fjorden, sier Jørgen Ahlquist operasjonsleder i Troms politidistrikt til NRK.

Der opplyser politiet også om at hendelsen skyldes teknisk eller menneskelig svikt. Politiet har avsluttet arbeidet på stedet og saken etterforskes som et brudd på forurensningsloven.