NYHETER

Se alle artikler

Har laget drømmeutdanningen for havbruksnæringen

Tanja Hoel i Seafood Inovation Cluster mener Universitetet i Bergens (UiB) nye og aller første sivilingeniørgrad i havbruk og sjømat er drømmeutdannelsen for havbruksnæringen.

- Dette er drømmeutdannelsen for oss i næringen. Problemstillingene i havbruk blir flere og mer komplekse, og da er det ikke nok bare å kunne biologi. Vi trenger kandidater som kjenner hele verdikjeden fra fiskeegg til markedet, som kan tenke innovasjon, bærekraftighet og være løsningsorientert, sier Hoel til Bergens Tidende.

Hoel berømmer UiB og rektor Dag Rune Olsen for å ha handlet raskt. Fra de fikke innspillet, gikk det under et år før institutt for biologi hadde satt sammen et utdanningsløp og fikset utdanningsplasser.

Den nye utdanningen er femårig, og gir studentene kompetanse på en blanding av biologi, andre realfag, økonomi, bedriftsledelse og innovasjon. Studiet er i samarbeid med UiB og har plass til 15 plasser. Utdanningen erstatter dagens bachelor i bærekraftig havbruk.

Emil Lindfors går andre året på dagens bachelor, men vurderer å skifte til det nye studiet.

- Det er havbruk jeg brenner for, og med denne utdanningen får du akkurat den kompetansen bransjen trenger, sier han til avisen.