Det opplyser Akva Group i en melding torsdag.

Ecofisk planlegger å bygge et landbasert anlegg på 5.000 tonn i Epsevik. Selskapet har tillatelser for produksjon av inntil 40.000 tonn laks.

Dersom Akva blir valgt som endelig leverandør av prosjektet på 5.000 tonn, vil kontrakten har en verdi på rundt 45 millioner euro (ca 490 millioner kroner) for Akva Group.

Investerer i selskapet

Akva Group vil også gå inn med inntil 30 millioner kroner i egenkapital i selskapet, dersom de får tilstrekkelig finansiering andre steder også. Så langt har Akva Group gått inn med 5,5 millioner kroner i egenkapital i selskapet.

Dette er ikke det første landbaserte prosjektet hvor Akva Group går inn på eiersiden. Det har de også gjort i Nordic Aqua Partners (NAP), som har planer om å bygge et landbasert anlegg et stykke utenfor Shanghai i Kina.

Da selskapet kunngjorde dette i februar, sa de blant annet at de gikk inn på eiersiden for å sikre seg data fra anlegget, noe de kan bruke når de bygger nye anlegg.

Anlegget i Kina har imidlertid slitt med å få fullstendig finansiering, og byggestart er utsatt en rekke ganger.

Lyst til å lese flere saker om havbruk og sjømat? Klikk HER for tidsbegrenset abo-tilbud på IntraFish.no: 300 kroner for 3 måneder.