Partene går offensivt ut i markedet med sitt kjemikaliefrie avlusningssystem og har sterk tro på at bedre fiskevelferd og høy effektivitet er nøkkelen for å kapre markedsandeler, skriver Akva Group i en pressemelding.

FLS Avlusningssystem transporterer fisken gjennom en avluserlinje der den behandles med saltvann under lavt trykk i et lukket system. Systemet har ingen bevegelige deler og innebærer ikke varmebehandling eller kjemikalier, ifølge selskapet. Behandlingstiden er to sekunder med 10-15 sekunders total transporttid.

Avtalen ble signert denne uka, og innebærer at alt salg av FLS Avlusningssystem samt FLS Veie- og tellesystem i Norden vil gå gjennom Akva Group.

Den første versjonen av avlusningssystemet ble introdusert tidlig på 2000-tallet, og i 2018 ble den tiende generasjonen lansert med en ny tilleggsfunksjon for oppsamling av lus.

– Akva Group har som totalleverandør en meget bra tilstedeværelse i markedet og ikke minst et unikt nettverk av servicestasjoner. Denne avtalen vil gjøre produktet mer synlig i markedet og enda mer attraktivt i form av et bredere service- og vedlikeholdstilbud, påpeker Lars Georg Backer, viseadministrerende direktør i Flatsetsund Engineering.

Ifølge salgsdirektør Hans-Øyvind Sagen i Akva Group viser erfaring at avlusingssystemet fører til en dødelighet på 0,1 prosent.