– Jeg gleder meg veldig til å arbeide for Eide Fjordbruk. Det å gå til kjernen av fiskeoppdrett og konsentrere meg om å hjelpe til å utvikle løsninger som kan bedre produksjon av laks blir veldig kjekt, sier Alf-Helge Aarskog i en pressemelding fra selskapet.

Ifølge meldingen skal han bidra til utvikling av selskapet og den nye satsingen, Watermoon.

Aarskog var konsernsjef i Mowi i nesten ti år, før Ivan Vindheim tok over i 2019.

– God biologi, utvikle nye metoder og bærekraftige produksjonsmetoder er i vårt dna. Vi ønsker å lage en plattform som skaper et optimalt og tryggere biologisk miljø for oppdrettsfisk. Vårt mål er å snu utfordringene næringen har til muligheter. Norges fortrinn og løsninger ligger i fjordene. Alf-Helge vil være en unik drivkraft for å skape ytterligere tempo på dette arbeidet og i resten av selskapet, sier Sondre Eide, daglig leder i Eide Fjordbruk i meldingen.

– Svært solid

Aarskog gleder seg til å ta fatt på utvikling i Eide konsernet og teknologiutvikling som går til kjernen av fiskeoppdrett, og som kan bidra til bedre produksjon av oppdrettsfisk, ifølge meldingen.

Alf-Helge Aarskog
  • Var toppsjef i Mowi (tidligere Marine Harvest) fra 2010 – 2019. Før det var han toppsjef i Lerøy Seafood Group (2009 – 2010), og hadde en rekke ulike lederroller i norsk og internasjonal laksenæring
  • Gikk senere inn i Mowi-styret, hvor han var nestleder. Er nå ikke lengre en del av Mowi-styret
  • I dag jobber Aarskog blant annet som industriell partner i investeringsselskapet Bluefront Equity. Han er også investor og styreleder i Evoy, et selskap i Florø som produserer elbåter.
  • Født i 1967

– Jeg er imponert over ambisjonene og visjonene til Eide Fjordbruk. Kompetansen i organisasjonen virker svært solid, og jeg skal bidra på laget som skal nå målsettingene til selskapet. Når det er sagt innrømmer jeg gjerne at det å få være på et lag med praktisk og løsningsorienterte folk har vært noe jeg har savnet som «pensjonist». Det er nok bare å innse at én gang fiskeoppdretter er lik alltid fiskeoppdretter, sier Aarskog videre.

Sondre Eide understreker at Eide Fjordbruk er et resultat av folkene som arbeider der.

– Vi er heldige som har flinke og dedikerte folk fra merdkant til kontor, nå styrker vi laget med Alf Helge. Vi trenger de beste hodene for å utvikle oss videre som bedrift. Vi er utrolig glade for å få Alf-Helge med på laget sammen med alle de flinke medarbeiderne i Eide.