Andfjord Salmon vil gjennomføre en privat plassering på mellom 1,5 og 2,1 millioner nye aksjer. Det kommer frem av en børsmelding tirsdag.

Det landbaserte oppdrettsselskapet kunngjorde tidligere i år at det av biologiske grunner tok en beslutningen om å flytte utsettet av den første smolten til våren 2021.

Denne beslutningen har samtidig åpnet for å sette i gang en parallell utvikling av Kvalnes fase 2, og utvide kapasiteten fra 1000 til 10.000 tonn maksimal tillat biomasse, tilsvarende et produksjonsvolum på 12.500 tonn laks.

Byggingen av Andfjord Salmons anlegg er i gang på Kvalnes på Andøy.

Nettoinntektene fra den private plasseringen vil bli brukt til å fremskynde utviklingen av Kvalnes fase 2 - ved å flytte de planlagte investeringene i sprengnings- og gravearbeid seks måneder fremover, og til generelle bedriftsformål, ifølge meldingen.

Meglerhusene ABG Sundal Collier og Sparebank1 Markets er tilretteleggere for emisjonen.

Har tegnet seg for 56,5 millioner

Ved å starte den parallelle utviklingen, forventer selskapet biologiske og tidsbesparende fordeler, i tillegg til en betydelig avrisiko av Kvalnes-utvidelsen.

Tegningskursen og antall nye aksjer vil fastsettes etter en såkalt akselerert bookbuilding-prosess. Den vil bli avsluttet før børsen åpner 2. desember.

Enkelte eksisterende aksjonærer i selskapet har samlet forpliktet seg til å tegne aksjer for inntil 40 millioner kroner i emisjonen, hvor primærinnsidere har forpliktet seg til å tegne aksjer for inntil 16,5 millioner kroner i emisjonen.

De primære innsidere som har forpliktet seg til å tegne aksjer i den rettet emisjonen er UFI AS (representert i styret gjennom Kim Strandenæs), Skagerak Vekst AS (et selskap som eies 100% av Tore Traaseth, styremedlem. ), Blue Marine Invest AS (et selskap eid 100% av Helge Krøgenes, CFO) og OG Invest AS (et selskap eid 100% av Olaf Gauslå, medlem av Advisory Board).

Les også:

Ny rapport: Kommersielt potensiale i fiskeslam fra Andfjord Salmon