Det skriver selskapet i en pressemelding-

– Etterspørselen etter tjenestene våre har økt betraktelig de siste årene, forteller Alexander Lindseth, som er daglig leder i konsulentselskapet. – Det er tydelig at vi har truffet en nerve i havbruksnæringen, sier han i meldingen.

Aqua Kompetanse, som har hovedkontor i Flatanger nord i Trøndelag, har vokst i det stille de siste årene. For to år siden var de 25 ansatte; i mars rundet de 50 ansatte.

– Samtidig som vi har rekruttert nye ansatte, har vi redusert turn-overen i selskapet, forteller økonomi- og administrasjonssjef Turid Korsnes Lian; også hun er relativt nyansatt.

Med de nye kontorene i Bergen og Tromsø øker Aqua Kompetanse tilstedeværelsen til seks steder. I tillegg til de nye lokasjonene, er de allerede til stede i Sandnessjøen, Rørvik, Flatanger og Namsos, i tillegg til et kontor på Steinkjer.

– Det er viktig for oss å være der kundene våre trenger bistand fra oss, sier Eskil Solberg, som er leder i miljøavdelingen i Aqua Kompetanse.

– Før jobbet vi fra Smøla i sør til Gildeskål i nord. Nå har vi kort vei til de fleste lokalitetene mellom Bergen og opp til russegrensa.

Aqua Kompetanse utfører alle typer undersøkelser i sjø og ferskvann, blant annet tjenester innenfor fiskehelse, miljøundersøkelser og rådgiving, vanndynamikk og FoU.

– Det har vært en voldsom utvikling i havbruksnæringen de siste årene, og vi utvikler oss i takt med behovene og ambisjonene i næringa, sier Lindseth.