Selskapet har hittil utviklet og levert automatisk telling av lakselus og sist biomassemåler til oppdrettsnæringen. Alt skjer ved hjelp av avanserte algoritmer, kunstig intelligens og kamerateknologi.

- Jeg er svært fornøyd med å kunne samarbeide med ArcTern Ventures på denne nye etappen på Aquabyte sin reise – hvor vi hjelper til med å utvikle enda mer bærekraftig akvakulturindustri i Norge, Chile, UK, Canada, USA og Asia, sier Bryton Shang, grunnlegger av selskapet, i pressemeldingen

I dag har selskapet over 20 kunder i Norge, UK, Canada og Chile, og det vises i meldingen til stor interesse for produktene.

Selskapet har på kort tid vokst fra to ansatte i 2018, til 45 ansatte i tre land i 2020. Snart lanserer selskapet nok et produkt: fiskehelse, og flere er under utvikling, går det fram av pressemeldingen. Fiskehelseproduktet skal gi oppdrettere visuell helsestatus live fra merden.

- Investorene i Aquabyte viser gjennom finansieringen en stor tro på selskapet og at de samtidig tenker stort og offensivt. Den tilliten skal vi gjøre vårt beste for å ta vare på, sier daglig leder av Aquabyte i Norge, Hans Runshaug.