– I år var det som alltid vanskelig å kåre en vinner, sa Liv Holmefjord under utdelingen. Fiskeridirektør Liv Holmefjord er styreleder i stiftelsen NorFishing som arrangerer AquaNor.

Malcom Pye, avtroppende konsernsjef i Benchmark Holding, sa at han setter stor pris på den anerkjennelsen det innebærer å vinne prisen.

Vannrensing

Benchmark Animal Health vant for sitt vannrensesystem Cleantreat. Det brukes sammen med brønnbåter for å fjerne medisiner fra vannet som brukes ved badebehandling av lakselus.

Systemet har vært under uttesting i Norge.

- Dette betyr mye for oss, og det er et resultat av godt samarbeid mellom ulike aktører, teknologiselskaper, farmasi, leverandører og ikke minst oppdrettselskapene selv. Selvsagt kan vi kapitalisere på å få en slik pris. Dette er en mulighet for å drive dette videre fremover i samarbeid med andre, ikke bare for laks men for all akvakultur, sier Pye til IntraFish.

Rekordstor interesse

Som IntraFish tidligere har meldt, var det i år rekordhøye 30 søkere til årets innovasjonspris. 40 prosent av søknadene kom fra utenlandske bedrifter.

Det var i alt tre som ble nominert til prisen. I tillegg til Benchmark, var de nominerte Mørenot Robotics for sin autonome undervannsrobot som hindrer groe samt Ecotone sitt helautomatiske undervannskamera «Spectralice» for automatisk lakselustelling og rapportering.

Fra dagens prisutdeling. Foto: Kjersti Kvile

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.