Noe av slaktevolumet er blitt skjøvet fra fjerde kvartal til første kvartal, opplyser selskapet i en oppdatering onsdag morgen.

Prisen de oppnådde i USA var 9,4 dollar (cirka 80 kroner) per kilo, noe som er over markedspris. Samtidig oppnådde de rundt 12 dollar kiloen (cirka 102 kroner) for fisken over 3 kilo av såkalt superior kvalitet. Det tilsvarer 145 prosent høyere pris enn referanseprisen.

– Prisen i USA er påvirket av at første parti hadde en lavere andel superior. Vi venter å se økning i superior-andelen i parti 2, og deretter rundt 95 prosent superior-andel – likt vi har i Danmark, skriver selskapet.

Selskapet skriver at produksjonen går i henhold til forventningene.

Fase 1 fullført

Selskapet melder at produksjonen i USA går godt. De er også ferdig med utbyggingen av første fase på anlegget – inkludert fillet-anlegget som tas i bruk snart.

Fremover skal selskapet fokusere på fase 2 av utbyggingen av anlegget, som er verdens største landbaserte lakseanlegg.

Korona forsinker

Selskapet opplyser også at de blir noe forsinket byggingen noe i fjerde kvartal, som følge av redusert tilgang til ansatte.

Dette førte blant annet til at filletanlegget ble forsinket.

Atlantic Sapphire understreker at forsinkelsene denne gangen var mindre enn hva de opplevde i andre kvartal 2020.

_________________________________________________________________________________________________

Lyst til å lese flere saker hos IntraFish? Prøv oss for 1 krone den første måneden:https://www.intrafish.no/subscription/