Det opplyses i en melding mandag.

I meldingen opplyses det at selskapet har fått dispensasjon om spredning av 15 prosent av eierskapet, men at det holdet med 10 prosent, eller minimum 300 millioner kroner i fri flyt første noteringsdag.

Selskapet er i dag notert ved AIM-markedet i London, hvor det prises til litt over 3 milliarder kroner.

– Vi står midt i en spennende vekstfase og gleder oss over utviklingen de siste årene og så langt i år. Vi ser flere fordeler med å bli børsnotert i Oslo. Oslo Børs spiller en viktig rolle som samlingspunkt for investorer, analytikere og andre eksperter som følger akvakulturnæringen. Vi tror flere vil få øynene opp for Benchmark som en attraktiv investeringsmulighet ved å være tettere på dette miljøet, sa konsernsjef Trond Williksen i en melding forrige uke.

Benchmark Holdings
  • Et bioteknologikonsern som eier en rekke selskaper blant annet innen avl, medisinering og tidligfase ernæring knyttet til landbruk og akvakultur.
  • Eier blant annet virksomhetene Benchmark Genetics Norway (tidl. SalmoBreed) og Benchmark Genetics Iceland (tidl. StofnFiskur)
  • Har virksomhet i 26 land, deriblant Norge og Island
  • Leverer produkter til ulike typer arter, som reker, seabass og laks
Kilde: Kilder: Selskapets nettsider

Benchmark består av ulike selskaper som leverer produkter og tjenester innen avl, ernæring og dyrehelse, primært til oppdrett av reker, laks og andre fiskearter. I Norge eier selskapet blant annet Salmobreed, et selskap som har stamfisk og selger rogn til laksenæringen.

Gustav Witzøes Kverva, Andresen-familiens Ferd samt JNE Partners er største eiere i selskapet, som alle har noe over 20 prosent hver. De har opplyst at de skal kjøpe sin pro rata-andel av aksjer i den kommende kapitalutvidelsen, og dermed opprettholde sine eierandeler.

Meglerhusene DNB Markets og Pareto Securities er tilretteleggere for kapitalutvidelsen og noteringen, mens advokatselskapene Wiershold og Travers Smith bistår juridisk