I en melding onsdag kveld opplyser Bewi at de har hentet inn rundt 17 millioner kroner i en emisjon rettet mot private aksjonærer og ansatte. Emisjonen som er relativ liten er trolig gjort for å møte kravet til et minimum antall aksjonærer ved notering på Oslo Børs' hovedliste. Etter emisjonene vil selskapet ha over 1.100 ulike aksjonærer.

Bewi er i dag notert ved Euronext Growth (tidligere Merkur Market), men vil på eller rundt 18. desember bli flyttet til hovedlisten.

Kursen i emisjonen mot private investorer ble satt til 21,0 kroner, mens de ansatte fikk handlet aksjer til rabatt, og betalte 16,80 kroner aksjen. Ansatte kjøpte aksjer for totalt 7 millioner kroner, og har en bindingstid på to år på aksjene sine (ett år for dem som ikke er norske statsborgere). De fikk kjøpe for maksimalt 100.000 kroner hver.

En rekke primærinnsidere handlet aksjer i emisjonen, blant annet:

  • Finansdirektør Marie Danielsson (5.952 aksjer)
  • Driftsdirektør Jonas Siljeskär (5.952 aksjer)
  • Juridisk direktør Petra Brantmark (5.952 aksjer)
  • Direktør for forretningsutvikling Marin Bekken (5.952 aksjer)

Bewi ble grunnlagt på Frøya som en produsent av fiskekasser i EPS (av mange kalt isopor, selv om det er et merkenavn konkurrenten eier). I dag har Bewi en rekke fabrikker i Nord-Europa, og produserer også blant annet isolasjon, selv om emballasje og særlig fiskekasser fortsatt er en betydelig del av virksomheten.

Familien Bekken og familien Witzøe er blant hovedeierne.

Onsdag endte aksjekursen på 21,11 kroner, noe som gir selskapet en markedsverdi på rundt 3,1 milliarder kroner.