– Fra vi gikk ut med intensjonen om å gå på børs, har markedene rundt oss falt overalt. Det er stor uro i markedene og vi har fortløpende hatt diskusjoner med banker, eiere og styre og sett på hvordan det skal gå, og konkluderte mandag kveld med at vi utsetter det, sier BewiSynbras styreleder Gunnar Syvertsen, til Dagens Næringsliv.

Selskapet varslet tidligere denne måneden om at det ville være på børs før årsskiftet.

Etter et tredje kvartal der ledende meglerhus, som DNB Markets og ABG Sundal Collier, meldte om uvanlig laber aktivitet, er det tegn til at dette har fortsatt inn i fjerde kvartal, skriver avisen Uroen i markedene har de siste månedene for alvor slått til. Hovedindeksen på Oslo Børs er de siste tre månedene ned 5,74 prosent.

– Tilbakemeldingene vi har fått fra investorene vi har møtt er at selskapet er et interessant case, men vår vurdering er at timingen ikke var god nok. Vi har vurdert det slik at vår finansielle posisjon er god og forventer at vi skal levere den kontantstrømmen og de resultatene som vi har snakket om. Men det er klart at det å være i en børsnoteringsprosess, som er nytt for oss, er vanvittig mye jobb, forklarer Syvertsen til Dagens Næringsliv

Han sier at «jobben ikke har vært forgjeves», og at han mener selskapet har satt seg i en posisjon til å satse igjen senere. Syvertsen ønsker ikke kommentere når det kan være aktuelt å forsøke å komme seg på børs igjen.