Billund Aquaculture Norway utvider staben og åpner kontor i Trondheim. Det melder selskapet i en pressemelding. Alle de tre som nå melder overgang fra ScaleAQ, skal ha sin base i det nyetablerte Trondheim-kontoret.

– Et voksende marked innebærer kamp om god arbeidskraft. Vi er derfor svært fornøyde med å kunne knytte til oss Yogini Khodke, Rune Eriksen og Michael Köther. De ble med i sin tid da Aquaoptima ble en del av ScaleAQ og har en solid kompetanse innen RAS med mange års erfaring, sier daglig leder i Billund Aquaculture Norway, Sondre Høidalen. Han legger til:

Sondre Høidalen i Billund Aquaculture Norway Foto: Anders Furuset

– Moderne kommunikasjon har gjort det mer rasjonelt å samarbeide med medarbeidere uansett hvor de er plassert. Men vi holder til i et langstrakt land. Og mer fysisk nærhet kan i gitte situasjoner være en fordel. Lokalkunnskap kan også være et viktig bidrag i en hektisk arbeidsdag. Derfor ser vi på etableringen i Midt-Norge som et verdifullt bidrag til vår virksomhet.

Rune Eriksen som forlater Scale AQ, sier følgende om valget av Billund Aquaculture Norway som ny arbeidsplass:

– Det er spennende at utvidet geografisk tilstedeværelse nå satses på. Billund Aquaculture er markedslederen med en imponerende portefølje. I forhold til tidligere virksomhet har det i alle år vært en storebror. Vi har hatt litt forskjellig fokus i tilnærming til RAS. Det håper jeg nå også kan gi en merverdi til et fra før kunnskapsrikt fagmiljø.

Billund Aquaculture Norway er et datterselskap av verdens ledende RAS-produsent, med norsk majoritetseier og hovedsete i Danmark. Etableringen skjedde i 2017 med Høidalen og Marius Hægh som spydspisser. Selskaper holder til i Asker, like ved E18. Men vokser nå ut av sine lokaler og er på jakt etter nye.