Ulykken har skjedd på et anlegg i Dåfjord på Ringvassøya.

Troms politidistrikt melder på Twitter at en person skal være skadd i brannen.

Opprinnelig skrev politiet at personen var skadet etter en arbeidsulykke på oppdrettsanlegget som følge av brann i en transformator. Personen skal ha skadet en hånd.

Nå har alle nødetater vært innom stedet.

Ikke kontroll på brannen

Klokken 10.54 i dag meldte Troms politidistrikt at alle nødetatene var på stedet, men at det ikke var kontroll om bord på flåten hvor uhellet har skjedd.

Da meldte politiet også at mannskaper ikke ville gå om bord på flåten før brannmannskaper fra Tromsø brannvesen var kommet frem på stedet. De ankom ulykkesstedet med båt.

Operasjonssentralen melder om at strømmen til flåten ble kuttet.

Brannen er under kontroll Lerøy Auroras lokalitet

– Politiet er nå ferdig på stedet med det vi skal gjøre. Brannen er nå slukket. Årsaken til brannen får vi vite etter etterforskningen. Som meldt på Twitter er en person skadet i en hånd. Vedkommende er blitt fraktet til Tromsø universitetssykehus, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Kåre Munkvold.

Han bekrefter at brannen skal ha vært i en transformator, men politiet vet ikke hva som har forårsaket dette.

– Det er Lerøy Aurora som eier oppdrettsanlegget. Den første meldingen om brannen fikk vi i dag morges klokken 0919.

– Brannvesen har vært om bord og sikret seg at alt er slukket. Det lokale brannvesenet var på stedet tidligere, men ble bistått av Troms brannvesen, da denne avdelingen har kompetanse i røykdykking, sier Munkvold.

Brann i en elektrisk tavle på fôrflåten

Samfunnskontakt i Lerøy Seafood Group Krister Hoaas skriver i en e-post til IntraFish at det var én person som fikk lettere skader i ulykken. Den fant sted på fôrflåten ved selskapets lokalitet Dåvøya, ved Ringvassøya i Karlsøy kommune.

– Branntilløpet oppsto under arbeid i en elektrisk tavle på flåten. En elektriker på oppdrag ble påført brannskader. Ingen andre kom til skade. Lerøys ansatte opptrådte i tråd med beredskaps- og sikkerhetsrutinene, gjorde en stor innsats og fikk stoppet branntilløpet, slik at dette ikke utviklet seg, skriver Hoaas til IntraFish.

Da brannmannskaper med røykdykkere kom til stedet skal det ikke ha vært verken synlig røyk eller ild på flåten.

– Lerøy vil berømme nødetatene for rask respons og et godt samarbeid, og samtidig rette en stor takk til våre ansatte, som sørget for at dette ikke utviklet seg til noe mer enn et branntilløp, samt rask og kompetent førstehjelpsinnsats. Vi forventer at normalt drift gjenopprettes snarlig, avslutter Hoaas.